Мешканці Донецька, включаючи секретаря міськради, будуть розмовляти українською в знак солідарності з "російськомовними" Львовом. Низка мешканців  Донецька має намір 26 лютого розмовляти українською мовою в знак солідарності зі Львовом.

Відповідна ініціатива активно обговорюється і підтримується в соціальних мережах, Фейсбуці та Вконтакті з вечора вівторка.

Ініціативу підтримав і секретар Донецької міської ради Сергій Богачов. На своїй сторінці у Фейсбуці він опублікував відкрите звернення до мера Львова Андрія Садового:

"Шановний пан Андрій Садовий, хочу через вас подякувати мешканцям вашого славетного міста, які виступили проти спекуляцій навколо мовного питання.

Це співак Ігор Калинець, письменник Роман Іваничук, культуролог і політолог Тарас Возняк, письменник Антон Борковський, ректор Львівського національного університету ім. Івана Франка Іван Вакарчук, проректори університету Мирослав Маринович і Звенислава Калинець, перекладачка Наталія Іваничук.

Я знаю, що ця ініціатива була підтримана багатьма мешкаканцями Львова і сьогодні в місті будуть розмовляти російською.

У свою чергу, в ознаку солідарності я сьогодні буду спілкуватися українською".

Раніше львівські активісти, "які не хочуть, щоб в українському парламенті нечесні люди використовували свій статус для розколу України", вирішили розмовляти російською мовою 26 лютого в знак солідарності зі Сходом і Півднем України.