Суші приваблюють не тільки своїм зовнішнім виглядом і гарним смаком, а й усією обстановкою, пов'язаною з їх приготуванням і споживанням. Палички для їжі, які японською називають HASHI, необхідні для споживання.
Як цікавість, варто знати, що історичні записи показують, що китайці використовували палички для їжі ще в 19 столітті до нашої ери. За словами археологів, найстарішим паличкам для їжі 2000 років, вони були знайдені в 1974 році в стародавній китайській гробниці. Замовити палочки для суші ви зможете за посиланням xrmaster.com.ua
У минулі часи палички для їжі були набагато довшими, приблизно 25 см. Це було пов'язано з тим, що посудини, які використовувалися в минулому, були набагато глибшими і більшими, ніж ті, що використовуються сьогодні. Сучасні дорослі палички мають розміри близько 22 см, дитячі набагато коротші – 16 см.
Палички для суші повинні бути виготовлені з нешліфованої деревини або традиційного японського лаку. У ресторанах використовуються одноразові бамбукові палички варібасі. Однак, якщо ми любителі суші, нам варто подумати про придбання власних паличок.
Палички для їжі можна розділити на чотири основні категорії:
- Бамбукові та дерев'яні
- пластик
- метал
- Виготовлені з дорогоцінних матеріалів (слонова кістка, дорогоцінне каміння та різні метали, наприклад, сплави олова та свинцю, золото, срібло)
Дерев'яні та бамбукові палички дешеві, але вони погано проводять тепло. Вони мають матову поверхню, завдяки чому їжа не ковзає, тому рекомендуються новачкам, які хочуть мати свій екземпляр, але не обов'язково витрачати на нього багато грошей.
У свою чергу, пластикові палички, хоч і дешевші за дерев'яні, є найменш використовуваним видом столових приборів через їх непридатність для приготування їжі та можливість вступу в небезпечні для здоров'я хімічні реакції.
У Кореї найчастіше використовують металеві палички. Користуватися ними престижніше, але набагато складніше через слизьке покриття. Вони також зазвичай дорожчі, ніж бамбукові та дерев'яні столові прибори.
Остання категорія - ексклюзивні палички для їжі з різних, дуже дорогих матеріалів, часто символізують соціальний статус. На практиці вони не найзручніші, але їхня зручність не є причиною покупки.
Невід'ємною частиною паличок для їжі є їх підстава (японською мовою Хасіокі). Найчастіше його виготовляють з дерева або порцеляни, хоча зустрічаються також глина, пластик, скло і навіть дорогоцінне каміння. Підстаканники використовуються набагато частіше в ресторанах, ніж вдома.